Nederlandse versie
English version
Version Française
Logo naturisme3
Tuesday, 12 January 2021

21 redenen om NIET naar Moulin Joyeux te komen

Written by
21 redenen om NIET naar Moulin Joyeux te komen 21 redenen om NIET naar Moulin Joyeux te komen

In deze blog geven we onze reactie op 21 redenen die mensen ervan weerhouden om naar Moulin de Chez Joyeux te komen.

1. “Voor m’n vakantie wil ik niet dagen in de auto hoeven te zitten”

Moulin de Chez Joyeux ligt op zo’n 850 kilometer van Utrecht, dus als het niet te druk is op de weg en je ’s ochtends bijtijds van huis gaat, dan kun je hier aan het einde van de middag al arriveren.

2. “Wij willen niet alleen ergens overnachten met een ontbijt, we houden ook van lekker dineren”

Dan hebben we goed nieuws, want je kunt elke avond bij ons aanschuiven voor het uitgebreide 4-gangen diner. Wij hebben hiervoor geen minimum of maximum aantal 'deelnemers', dus het kan zijn dat we met 10 man dineren, maar het is ook mogelijk dat we gezellig met jullie alleen aan tafel zitten.

3. “Ik heb het idee dat een verblijf in een B&B veel duurder is dan in een hotel”

We kunnen niet op tegen de spotgoedkope hotels direct gelegen aan de snelweg, maar als je bij ons verblijft betaal je niet alleen voor de accommodatie maar kun je ’s ochtends ook genieten van een uitgebreid ontbijt. Daarnaast hebben we veel meer faciliteiten die je natuurlijk niet bij de goedkope hotelketens aantreft. Je kunt hierbij denken aan een zwembad van 10 x 5,5 meter, een ‘Honesty Bar’, een lunchkoelkast en kamerfaciliteiten als een waterkoker met koffie- en theevoorzieningen, een Dolce Gusto apparaat, een haardroger, etc.

4. “Ik wil het virus niet oplopen”

Gezien de omvang van ons terrein van maar liefst 5,5 hectare, en de kleinschaligheid (wij hebben 4 kamers en ontvangen maximaal 8 personen tegelijk) hoef je de medegasten alleen tegen te komen tijdens het ontbijt en het diner. Je zou dus kunnen zeggen dat je hier veiliger bent dan waar dan ook in Nederland of België.

5. “Ik wil niet de hele dag een mondkapje te hoeven dragen”

In Frankrijk is het alleen in openbare afgesloten ruimtes verplicht om een mondkapje te dragen. Je kunt daarbij denken aan winkels, musea, bioscopen en theaters. Uiteraard hoef je bij ons geen mondkapje te dragen want je bent óf buiten, óf in je eigen kamer, óf je zit bij ons aan tafel, en het eet wat lastig met zo’n mondkapje. :-) Wij dragen zelf ook geen mondkapjes.

6. “Bij jullie is er geen massatoerisme, dus dan zal er ook wel niet veel te doen en te zien zijn in jullie omgeving”

In onze omgeving is zeker genoeg te beleven zonder de grote drukte, van kleine pittoreske dorpjes tot steden als Limoges en Poitiers. Ook vind je hier kastelen, abdijen en kerken, er zijn diverse musea en dierentuinen en vooral veel natuur.

7. “Ik hou van m’n privacy; ik heb geen zin om de hele dag met dezelfde stellen op te moeten trekken”

Dat is het mooie van een B&B: je hoeft elkaar na het ontbijt de hele dag niet meer te zien als je dat niet wilt. Je kunt een uitstapje maken in de omgeving, maar daarnaast is ons terrein  groot genoeg om een eigen plekje op te zoeken.

8. “Ik spreek nauwelijks Frans”

Bijna al onze gasten komen uit Nederland of België, en er wordt dan ook voornamelijk Nederlands gesproken. Het is natuurlijk wel handig om een beetje Frans te spreken voor onderweg.


Redenen van naturistische aard:

9. “Een sauna OK, maar een blote B&B, dat gaat me net iets te ver”

Deze verbaast ons altijd het meest, want een ‘blote B&B’ ligt geheel in het verlengde van een bezoek aan de sauna. Alleen bij ons neem je een zonnebad in plaats van een Turks stoombad.

10. “Het is toch onhygiënisch te gaan zitten waar net iemand anders in zijn blote billen heeft gezeten”

Het ‘eerste gebod’ binnen de naaktrecreatie is dat je áltijd en overal plaatsneemt op een zelf meegebracht badlaken die het hele ligbed, of de gehele stoel bedekt, dus ook de rugleuning. Je komt dus nooit in contact met andermans zweet. 

11. “Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone met een perfecte camera; ik ben bang dat ik straks ik in mijn blootje op internet sta!”

Daar kunnen we ons zeker iets bij voorstellen, maar maak je daar geen zorgen over. Aan al onze gasten vragen wij om ieders privacy te respecteren door geen foto’s te maken, of vooraf expliciet toestemming te vragen aan iedereen die eventueel op de foto zou kunnen komen. Zelf maken wij ook nooit foto’s of video’s van gasten, of ze nou niet, schaars of geheel gekleed zijn. Dus ook niet bijvoorbeeld tijdens de diners.

Lees ook: Naturistische vakantie dicht bij huis


12. “Ik wil niet altijd en overal bloot zijn”

Kijk, en dat hoéft dus ook helemaal niet. Het mág op de momenten dat het zo uitkomt, maar er is heus geen verplichting! Om te beginnen moet de temperatuur het toelaten; wij zouden niet willen dat onze gasten het koud hebben. Daarnaast moet het praktisch zijn, want bijvoorbeeld bij een wandeling door ons bos zijn - behalve goede schoenen - ook kleding erg nuttig om je te beschermen tegen insecten en braamstruiken. 

13. “Ik heb het lichaam niet om bloot te recreëren”

Dat is echt onzin, hoor. Wij kunnen ons voorstellen dat iemand vindt dat hij/zij het lichaam niet (meer) heeft voor bepaalde kleding, maar bij naaktrecreatie valt dat ‘argument’ helemaal weg. Juist bij badkleding zijn vetrolletjes beter zichtbaar mocht je dat bedoelen. :-) En nee, wij hebben in onze 28 jaar ‘ervaring’ nog nooit een perfect lichaam gezien. Onze gasten komen in alle kleuren, soorten en maten. :-)

14. “Jullie hebben een naturistische B&B, dus dan eten jullie zeker ook geen vlees en is alcohol uit den boze?”

Dat is iets wat je vroeger nog wel eens zag op zgn. verenigingsterreinen. Op ‘commerciële’ terreinen is (en was) dit nauwelijks het geval. Tegenwoordig kennen wij zelf geen enkele naturistische vakantielocatie meer waar deze regels gelden, maar er zijn er ongetwijfeld nog wel ergens een paar als je goed zoekt.

15. "Ik wil niet in m’n blootje eten ”

Zeker bij het ontbijt kiezen verreweg de meeste mensen ervoor om gekleed te zijn. Ook bij het diner komt het eigenlijk zelden voor dat iemand ervoor kiest om bloot te dineren. Natuurlijk mag je wel in blootje eten, voor iedereen is dit een vrije keuze.

16. “Bouwe of Tessa die in hun blootje het eten op tafel zetten, dat lijkt me een onsmakelijk gebeuren”

Daar kunnen we ons oprecht wel iets bij voorstellen, daarom zijn wij zelf altijd gekleed, of dragen (ook als het héél warm is zoals afgelopen zomer) op zijn minst een schort tijdens het uitserveren.

17. “Ik denk dat ik me ongemakkelijk zal voelen in mijn blootje”

Vaak stellen mensen zich voor dat iedereen de hele tijd naar je kijkt, en je zelf de hele tijd naar anderen kijkt: dit is dus in het geheel niet het geval. Natuurlijk moet je even wennen als het je eerste keer is, maar in verreweg de meeste gevallen ben je na een kwartiertje al volledig op je gemak en zie je dat bloot helemaal niet meer. In het onwaarschijnlijke geval dat je je ongemakkelijk blijft voelen, dan trek je je kleren weer aan en ben je een ervaring rijker. :-)

18. “Ik vind bloot zonnen en ontspannen heerlijk, maar ik ben geen naturist/nudist”

Dit is een beetje een trend aan het worden, want men houdt tegenwoordig niet meer zo van ‘labeltjes’. Er komen hier zeer regelmatig mensen die zich geen naturist of nudist noemen maar het gewoon prettig vinden om in hun blootje te zonnen en te zwemmen. Je hoeft bij ons ook niet lid te zijn van de NFN of FBN.

19. “Ik wil niet dat anderen het weten dat ik naar een BBBB (= blote billen B&B) ben geweest”

Wij merken dat de meeste van onze gasten dit niet aan hun familie, vrienden, kennissen, collega’s etc. vertellen. Natuurlijk is dit ieders vrije keuze en wij respecteren dat uiteraard. Wij vertellen ook aan niemand wie hier is geweest, en (uiteraard) ook niet aan onze andere gasten. Wel vinden wij het erg jammer dat niet iedereen er niet zo open over is als wij, want op deze manier blijft naaktrecreatie anno 2021 nog steeds een beetje in de ‘taboesfeer’ hangen. 

20. “Een naturistische B&B en alleen volwassenen, dan zal er wel een erotische sfeer hangen”

Deze vraag wordt (heel) soms nog wel eens gesteld en het antwoord is een heel stellig NEE. Net als bij een sauna komen mensen hier om te ontspannen, niet om in het openbaar aan elkaar te frunniken. Mensen met ongewenst (lees ‘seksueel getint’) gedrag worden de toegang tot een naturistische B&B of camping ontzegd nog voordat ze “Sorry, ik had het verkeerd begrepen” kunnen zeggen. Ook niet anders dan in een sauna dus, en het is hier gelukkig ook nog nooit voorgevallen.


21. “Ik wil geen blote mensen zien en/of ik wil niet bloot gezien worden, punt uit!”

Dat is dus helemaal niet waar het om draait, maar als je daar zo stellig over bent dan is naaktrecreatie kennelijk niet jouw ‘ding’. Wij hopen alleen wel dat je door bovenstaande informatie iets meer begrip hebt gekregen voor mensen die het wel prettig vinden om hun vakantie te vieren op een plek als Moulin de Chez Joyeux. :-)

Read 308 times Last modified on Thursday, 14 January 2021
Tessa

Ik ben Tessa de Jong-Severijns en ben samen met mijn man Bouwe sinds 2015 de trotse eigenaar van Moulin de Chez Joyeux. U kunt mij persoonlijk bereiken via dit e-mail adres. Meer over mij lezen? Klik dan hier.

1 comment

  • Comment Link Peter Dufais Tuesday, 19 January 2021 posted by Peter Dufais

    Mooi verwoord, al deze vragen. Mijn vrouw en ik zijn al vele jaren naturist/nudist. Iedereen een in onze omgeving weet er van en we praten er openlijk over, zonder het van de daken te schreeuwen. Thuis loop ik veel in mijn blootje zelfs in de achtertuin. De naaste buren weten er van en houden er rekening mee, heel fijn.
    Ik vindt bloot lopen gewoon heerlijk.
    Vriendelijk bloot groeten van Peter Dufais

    Report

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 

Support naturism!

 

Poll

What do you think of our images?

Pleasantly Nude 2020!

 
      Moulin de Chez Joyeux - 87320 Thiat - 00 33 5 55 47 36 61