Guestbook Capriccio

Guestbook Capriccio

"Heel rustige omgeving. Genoten van ons verblijf hier. Leuke kamer, prachtig domein. Zwembad OK. Leuke mensen leren kennen. Gastheer en vrouw prachtige mensen.

Genoten van het heerlijke eten, elke avond een ander thema. Prachtige wandelingen gedaan (zelf wandelingen gemaakt) Veel gebruik gemaakt van jeux de boules, tafeltennis en badminton set."

Bouwe en Tessa, wij komen graag nog een keertje terug
(14 September 2020)

"Wat een fijne week! Prachtig weer, mooie kamer en tuin, gezellige gasten, gastvrije eigenaren en vooral heerlijk eten. Nog een paar wandelpaden op het terrein, en dan is het helemaal af.

Als aanrader voor andere gasten, kan ik alleen maar zeggen: ga geocachen, dan kom je op de leukste plekken!"
(4 September 2020)

Tessa et Bouwe
Quel beau séjour ! Merci pour votre hospitalité et votre gentillesse. Le Moulin de Chez Joyeux mérite d’être connu dans ce tout petit coin de France. Ici, on se sent presque comme chez soi et lorsque l’on passe à table nous sommes transportés aux quatres coins du monde. Votre cuisine est vraiment délicieuse et tout ceci dans une ambiance très conviviale durant ces quatres jours. Nous gardons en mémoire, bien évidemment, la réparation du parasol, le mariage de [namen verwijderd i.v.m. privacy] et le vôtre bien-sûr, mais également le doux moment où Tessa nous a joué du violon. C’est avec plaisir que nous reviendrons. Prenez-soin de vous ! Dankjewel

"Tessa en Bouwe
Bedankt voor de heerlijke weer waarin jullie ons vertroeteld hebben. Wat een genot om hier te mogen zijn. De landelijke rust is geweldig, en het contact met de andere gasten is heel plezierig. In capriccio missen we eigenlijk nog een schemerlampje in de zithoek, en voor mij mag het zwembad een paar graden meer zijn, maar verder is alles perfect geregeld. Graag tot een volgende keer."
(25 August 2020)

"Wat een prachtig terrein, fraaie kamer, gastvrije ontvangst, heerlijk ontbijt en fantastisch diner! En vooral: wat een rust! Dank voor alles!"
(18 August 2020)

"Lieve Bouwe en Tessa,
Heel hartelijk dank voor het fijne verblijf. Nog precies zoals in onze herrinering van jaren teug. De pure stilte en de echte donkerte. Het heerlijke vegetarische eten! De schone en mooie kamers."
(14 August 2020)

"Wat een enorme rust hierbij jullie en bovenal, echt, hele mooie en schone kamers. Van het eten ’s avonds en de gezelligheid hebben wij genoten. Ga zo door en het gaat jullie goed."
(7 August 2020)

"Dank voor het fijne verblijf hier, het was precies was we even nodig hadden. We komen graag een keer terug!"
(30 July 2020)

"Hallo Tessa en Bouwe
Wat een prachtige B&B hebben jullie hier weten te maken. Het paradijs kan bijna niet mooier zijn. Jullie gastvrijheid is Groots en kookkunst Geweldig. We hebben heerlijke dagen hier door mogen brengen. Erg leuke mede-gasten, veel zon, en heel veel "niets" gedaan. Dat is een kunst op zich.

Een aanrader voor gasten:
De kerk van St. Savin.
De prachtige 12e-eeuwse fresco’s! Niet te geloven, zo mooi.
(en er is een rondleiding, een koptelefoon met Ipad in het nederlands!)

Heel veel succes met jullie onderneming. Wij hebben expres nog veel niet gedaan en gezien, zodat we snel terug moeten/hopen te komen!"
(25 July 2020)

"Lieve Tessa en Bouwe
Wij hebben erg genoten van ons 12-daagse verblijf op jullie mooie plekje. Rust, ruimte, een heerlijke tuin en zwembad én de gezellige en heerlijke maaltijden waren TOP. Bedankt voor jullie gastvrije ontvangst en goede zorgen."
(15 July 2020)

"Lieve Bowe & Tessa
We hebben enorm genoten van onze week vakantie bij jullie.
- De mooi ingerichte kamer, de rust, de natuur, de pingpongtafel…
- De heerlijke table d’hôtes (als Michelin dit wist, was de ster zo binnen)
- De vriendelijke ontvangst
= De tips voor aankomst,
- etc. etc.
Maar bovenal, door de discrete maatregelen zijn jullie erin geslaagd eventjes Corona te doen vergeten.

Dus: Nogmaals bedankt voor deze geweldige vakantie-ervaring en hopelijk tot weerziens"
(10 July 2020)

"Tessa en Bouwe
Wat een heerlijk plek om even bij te komen en te genieten van heerlijke rust en mooie omgeving. Genoten van de heerlijke maaltijden. Mooie uitstapjes gemaakt in de omgeving: aanrader Oradour, Poitiers, mooi kasteel Bourg Archambault. Kortom aanrader voor een volgende keer. Complimenten voor jullie mooie locatie en luxe kamers. Bedankt voor de gastvrijheid en goede zorgen."
(5 July 2020)

"Tessa + Bouwe, wat hebben jullie ons weer fijne dagen bezorgd. We hebben erg genoten van jullie gezelligheid + heerlijke maaltijden. We komen vast nog een 3e keer bij jullie langs, en dat is een groot compliment. Groeten + veel succes."
(1 July 2020)

"Lieve Tessa en Bouwe
We hebben getwijfeld en gewikt en gewogen of we zouden komen in verband met HET VIRUS. Maar wat zijn we blij dat we het hebben gedaan. Ondanks dat veel dicht is hebben we genoten van de omgeving. En dan jullie! Alles tot in de puntjes verzorgd, origineel en gastvrij. Het was heerlijk!

Haiku:
Hemel bij Joyeux
Ze legden ons in de watten
Jammer weer voorbij"
(27 June 2020)

"We hebben heerlijke, ontspannen dagen beleeft en genoten van een geweldige gastvrijheid en bijzonder goed ontbijt en diner.
Tessa en Bouwe, jullie maken er echt iets speciaals van.
Voor ons een plek om zeker nog naar terug te gaan."
(23 August 2019)

"Tessa & Bouwe!
Voor de 2e keer mochten we bij jullie zijn. Slechts 3 dagen en dat is bij nader inzien te kort.
Wat hebben we weer genoten. Het maakt niet uit in welke kamer je zit… alles is dikke prima!
Alles is al gezegd over het koken en de gastvrijheid, ik zou niet weten wat ik er nog aan toe moet voegen.
Meestal gaan we maar 1 of hooguit 2 keer naar hetzelfde adres maar dat geldt voor jullie zeker niet, dus hopelijk gauw weer tot ziens.
Nogmaals bedank voor de goede zorgen."
(10 August 2019)

"Als last minute geboekt, en wat zijn we blij dat we die tegenkwamen!

Heerlijk genoten van de rust, de kamers (zowel Capriccio als Arabella, allebei erg mooi!), de omgeving, en van het uitstekende eten (zeg ik als moeilijke eter). En natuurlijk van jullie, Bouwe en Tessa, we vonden het erg gezellig met jullie, en met de andere gasten. Wat een leuke gesprekken bij het ontbijt en diner. We zeggen allebei na deze week: “Ik kom terug!”
(5 August 2019)

"Hey Tessa en Bouwe
Wij hebben enorm genoten van ons verblijf bij jullie.
Alles was Tip Top voor elkaar.
Heerlijk eten, heerlijke kamer, heerlijk bed en gezelligheid.
Wij vonden de omgeving prachtig en rustgevend.

Top! Bedankt."
(2 August 2019)

"Ha Bouwe en Tessa,
Wat vond ik het geweldig leuk om na ons eerste bezoek in 2016 weer eens terug te keren. Wat hebben jullie in die tussentijd veel voor elkaar gekregen. Nu zijn er vier kamers ter beschikking, de een nog mooier dan de ander en allemaal even sfeervol en in stijl ingericht, fantastisch. Ook de bijpassende namen getuigen van jullie inspiratie en bezielende betrokkenheid om er echt een “Joyeux Domain” van te maken voor jullie gasten, die hier precies kunnen  vinden wat ze nodig hebben.

Een zorgeloos verblijf waar jullie als ‘perfect op elkaar’ afgestemde gastheer en –vrouw, voor de inwendige en uitwendige mens zorgen.
Verrassende en heerlijke maaltijden en toetjes, om door een ringetje te halen en van te smullen.
Ook het natafelen met de diverse gasten maakt dat de gehele tafelgang op een bijzondere manier wordt afgesloten.
Niet zelden zonder interessante onderwerpen en gesprekstof, maar ook met enorme lachsalvo’s die door Bouwe wel eens met gepassioneerd muziekbetoog wordt aangevuld. Heerlijk.

Nou jongens, ik hoef jullie niet te zeggen, ga zo door, want jullie zijn gemaakt om de trotse en passievolle beheerders van dit paradijs te zijn.
Ik zeg (wij) tot ziens. I’ll be back, auf wierdersehn.

Liefs en bedankt"
(28 July 2019)

"Lieve Tessa & Bouwe
Het waren weer (voor de 3e keer!) heerlijke dagen! Bedankt & tot ziens :-)"
(23 July 2019)

"Lieve Tessa en Bouwe,
Voor jullie alle complimenten die je maar kan bedenken!
Wij hebben het prima naar ons in gehad;
de mooie kamer
het eten (iedere keer weer een verrassing :-))
de leuke gesprekken
de prachtige muziek
de mooie omgeving
de gastvrijheid
de zorgzaamheid

Uitgerust gaan we weer naar huis en dat was de bedoeling!
Om met de Belgen te zeggen Saluutkes!"
(20 July 2019)

"Liefste Tessa & Bouwe,
Afdalen naar de Moulin de Chez Joyeux staat voor ons gelijk aan het betreden van een ”Brave New World”.
Een wereld waar tijd geen nut heeft en waar de lach alles overstijgt. Een wereld binnen gaan waar iemand heel graag voor je zorgt, waar iemand blij maken de enige bekommernis is. Bedankt voor alle grote en klein dingetjes, het lekkere, het lieve, het zorgzame, het grappige, het samen-zijn… kortom het eenvoudig gelukkig zijn.
Bedankt om er voor ons te zijn met hart en ziel.
“On vous souhaite tout le bonheur de monde!” A la prochaine!"
(15 July 2019)

"Lieve Bouwe en Tessa,
Alweer de 4e keer en weer net zo hartelijk ontvangen. Bij toeval waren we de enige gasten, wat heel apart was. Super luxe, het prachtige terrein en het zwembad voor ons alleen en dan ’s avonds de heerlijke kookkunst van Bouwe. Het had niet heerlijker kunnen zijn!"
(6 July 2019)

"Bedankt voor de gastvrijheid en de gezelligheid.
Een mooie plek om tut rust te komen, boven verwachting."
(29 June 2019)

"Bouwe en Tessa
Hartelijk dank voor alle goede zorgen de afgelopen dagen. 
De intense stilte op jullie terein heeft ervoor gezorgd dat onze hoofden leeg raakte en we energie konden opladen. Vrijheid blijheid. 
De inwendige mens is niets tekort gekomen en ook aan gespreksstof met de andere gasten geen gebrek."
(11 September 2018)

"Je vindt ze nog, plekjes op aarde die heel dicht aanleunen bij het paradijs. Ons verblijf was kort, maar van een grote therapeutische waarde. Dank voor de innerlijke mens te sterken, zowel op culinair vlak, als ook de rust en filosofie die dit prachtig domein uitstraalt. Jullie waren vertegenwoordigers van pure gastvrijheid, een ware knieval voor jullie, bedankt en graag tot nog eens … en nog eens …"
(23 August 2018)

"Bouwe Tessa
Super locatie, we hebben na een lange periode voor het eerst weer gevoeld wat ontspanning is. We bedanken jullie voor de goede zorg gastvrijheid."
(21 August 2018)

"Lieve Tessa en Bouwe, 
We hebben genoten van deze prachtige stek, zo mooi door jullie opgeknapt. Verder waren de gastvrijheid en het eten, top! 
De week werd compleet gemaakt door lieve, bijzondere gasten, waar leuk contact mee is ontstaan. 

Dank voor dit alles en succes met verdere ontwikkelingen!"
(12 August 2018)

"Thank you for your hospitality and the 5 star dinners. Your estate is lovely, the room is very nice. We enjoyed wonderful days. We wish you the best for the future."
(6 August 2018)

"Bedankt Tessa & Bouwe voor jullie gastvrijheid en het heerlijke eten ’s avonds. Een culinair hoogstandje. Heerlijke bedden en prima tot rust gekomen. Ook gezellig onderling met jullie en andere gasten.
Het ga jullie goed."
(3 August 2018)

"Bedankt Tessa en Bouwe voor de leuke week hier! We hebben genoten van de rust, het lekkere eten, de uitstekende service en de andere gasten. Er was een klik met de andere gasten :-) 
Het ga jullie goed!"
(22 July 2018)

"De gastvrijheid, de fijne kamer en het lekkere eten waren weer als vanouds. Het was weer een geweldig relaxte vakantie. Tot weer een volgende keer. De 10 dagen zijn omgevlogen! Dank voor de fijne tijd in deze prachtige omgeving. Jullie gastvrijheid en gezelligheid geven deze B&B extra cachet!"
(31 July 2018)

"Dag Tessa en Bouwe,
We hebben in het bijzonder genoten van:
- bij de voorbereiding van onze reis hebben we veel gehad aan de duidelijke website en de uitgebreide uitstappenmap!
- de frisse, ruime, propere kamer
- goede douche, de handdoeken die frequent ververst werden, de comfortabele bedden
- de warme en gastvrije ontvangst bij onze aankomst
- de rust, de tuin, en het propere onderhouden zwembad
- de aangename buitendouche!
- het verzorgde ontbijt en het lekkere brood! + de eitjes niet te vergeten!
- de frigo in de schuur met een ruimte voor elke gast
- de picknicktafel was aangenaam om aan te eten
- de inspanningen die jullie hebben gedaan, zodat wij als Belgen konden kijken naar de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Brazilië! Een onvergetelijk moment!
- de brochures die beschikbaar zijn voor uitstappen (benedenruimte)
- voor ons wat het aangenaam dat er geen huisdieren waren en geen kinderen --> RUST!
- we hebben enorm genoten van ons verblijf hier!
- we wensen jullie nog veel succes toe met jullie b&b!
- nog véél gelukkige en gezonde jaren samen toegewenst en wie tot ziens!"
(1 July 2018)

"Het was in één woord: TOP!!! (zoals 2 jaar geleden)"
(26 June 2018)

"Beste Tessa en Bouwe
Bedankt voor
- De goede zorgen
- De mooie locatie
- En vooral het lekkere avondeten
Tot wederziens"
(23 June 2018)

"Le Moulin Joyeux : Un havre de paix où règne la bienveillance. Que de bonheur !! 
Merci"
(14 June 2018)

"Tessa & Bouwe
We hebben erg genoten van de rust, zeer verzorgde kamer en de tuin met zijn zwembad etc. Jullie zijn gezellige mensen en de babbeltjes en thema’s aan de gastentafel waren erg fijn. We hebben dankzij het frisse weer leuke fietstochten gemaakt in de streek en houden intussen erg veel van het glooiende landschap."
(2 June 2018)

"Ha Tessa en Bouwe
Bedankt voor het gastvrije verblijf hier, in deze mooie omgeving. 
De tips om naar Le Dorat en Bellac te gaan als kleine steden / dorpjes en de aangeraden wandeling vanuit Montrol waren wat ons betreft helemaal goed. 
Het weer had wat meer zomers mogen zijn, maar dat rekenen we jullie niet aan :-) 
Verder hebben we genoten van het heerlijke eten en zullen met veel plezier terugdenken aan deze week."
(16 September 2017)

"Hoi Tessa en Bouwe
Het waren 8 fantastische dagen. De locatie en de kamer waren top. Het eten was iedere avond weer een feestje! Gastvrijheid zit jullie in het bloed gegoten.
Succes verder met dit mooie project."
(3 September 2017)

"Lieve Tessa & Bouwe,
Wij hebben jullie kleine paradijs leren kennen en er zeer van genoten. Jullie gastvrijheid was super, het eten fantastisch en het gezelschap leuk. Bedankt voor deze heerlijke 3 dagen.
Tot. . . . . ."
(25 August 2017)

"Voor een 2e keer heerlijk genoten van deze plek. Dank je wel voor de gastvrijheid, het lekkere eten, de gezellige babbels, de rust…
Tot weerziens!"
(11 August 2017)

"Hallo Tessa + Bouwe
We hebben heerlijk genoten van jullie paradijsje.
Jullie hartelijke ontvangst en gastvrijheid stelden ons op ons gemak. De tuin en het zwembad op en top. Heerlijk gezwommen en gelopen langs het water.
De kamer is netjes en mooi dat hij authentiek is gebleven.
Het avondeten was steeds een verrassing. Leuk iedere avond een ander thema. Bouwe het eten was heerlijk en Tessa de toetjes jammie. 
Bouwe en Tessa jullie hebben er wat moois van gemaakt ga zo door.
Heel veel succes en bedankt voor de fijne tijd."
(5 August 2017)

"Hallo Tessa & Bouwe,
Eerst en vooral willen wij jullie van harte bedanken voor jullie gastvrijheid. Jullie hebben ons heel hartelijk ontvangen alsof we elkaar al jaren kennen en we voelden ons meteen thuis!
Het hele huis is ook prachtig, houden zo! De tuin en het zwembad zijn zalig . . . Onze kamer was top en de bedden fantastisch . . . Nog nooit heb ik zo lang geslapen als hier. Het is hier zalig, rustig, je hoort echt niks.
Jullie serveren ook een lekker ontbijt en als toppunt een overheerlijk diner met heel veel verschillende smaken! Iedere dag was anders . . . en over het weer zullen we het maar niet hebben zeker ;-) , maar daarvoor komen we zeker nog terug. Verder wensen we jullie nog heel veel succes. . ."
(27 July 2017)

"Jullie maken alles waar, wat jullie op de site gezet hebben.
Mooie locatie, sfeervolle kamer, heerlijke omgeving, goede gastvrijheid en bovenal heerlijke diners.
Een week om met plezier naar terug te kijken. Uitgerust en een ervaring rijker, rijden we naar huis.
Bedankt Bouwe en Tessa!"
(23 July 2017)

"Ondanks het wat mindere weer hebben we genoten hier van de rust, het heerlijke eten en gesprekken met veel gezelligheid.
Veel gelegenheid tot lezen genomen als ook uitstapjes in deze prachtige omgeving.
We hopen hier zeker nog eens terug te komen. Bedankt voor alles."
(4 July 2017)

"Twee nachten in Moulin de Chez Joyeux . . . wat een super begin van onze vakantie in Frankrijk! 

Wij vinden Oradour sur Glane ook beslist een aanrader; heel bijzonder en indrukwekkend. Onderweg kwamen we per toeval ook nog bij de ‘Menhir de Ceinture’. Voor iedere ‘Asterix en Obelix’ fan de moeite waard. 

Verder hebben we genoten van het heerlijke eten, de gezelligheid, de fijne kamer en de prachtige natuur. 

Bedankt!!!"
(27 June 2017)
 

"Tessa en Bouwe,
Heerlijk weekje. Lekker geluierd en genoten van jullie prachtige huis, tuin, zwembad enz.
Zeker weer een weekje in de herhaalstand! (2018) Het ga jullie goed! Bedankt voor de superservice."
(24 June 2017)

"Lieve Bouwe en Tessa
Na het zien van de uitzending Ik Vertrek en jullie leuke nieuwsbrieven, nieuwsgierig geworden naar het resultaat en wat heeft het ons aangenaam verrast!
Jullie hebben hier zoveel werk verricht en werkelijk een paradijsje gecreëerd. Wat heerlijk om hier te ontstressen in de prachtige natuur, bijzondere insecten en vogels!
De maaltijden zijn bijzonder lekker en uitgebreid, de kamer ontbreekt niets.
Hele goede tip van jullie om het stadje Montmorillon te gaan met prachtige églises en rivier. Oradour sur Glane mag eigenlijk niet overgeslagen worden. In één woord, verblijf was FANTASTISCH!"
(16 June 2017)

"Het eerste schrijfsel in dit schrift was van ons. We zijn dus inderdaad teruggekomen om nogmaals te genieten van alles wat we al beschreven. Het eten was dit keer nog lekkerder en origineler.
De fietstochten gingen heuvel op en heuvel af veel makkelijker met nu beiden een e-bike. We hopen dat jullie aan het eind van het seizoen (weer) tevreden kunnen terugkijken. Wij waren in ieder geval weer èrg tevreden."
(13 June 2017)

"Bouwe en Tessa,
We hadden het hier erg naar onze zin! Jullie B&B is een echt paradijsje. De maaltijden waren heerlijk. De kamer piekfijn in orde. We hebben kunnen genieten van de rust, de omgeving en van de gezellige babbel aan tafel. Hoedje af voor wat jullie verwezenlijken.
Veel succes verder. We komen graag nog eens terug."
(10 June 2017)

"Fijne dagen gehad. Mooie natuur en rustig. Lekker eten en goede gesprekken.
Nu op naar Spanje.
Veel succes Tessa en Bouwe"
(10 October 2017)

"Hallo lieve Bouwe en Tessa,
Idd geen uitstapjes maar:
’t Was heerlijk hier. Het waren 2 (maar ’t waren er 3) fantastische dagen. Heerlijk! Gegeten, gedronken, genoten, van jullie B&B, jullie, de andere gasten, de ruimte, de zon, het zwembad, heerlijk!!!
Drie paradijs-dagen, met bijzondere ingrediënten:
- jullie verhaal en passie en waarmee dat in gesprekken en in de praktijk tot uiting kwam: volhouden en petje af / chapeau
- ontmoeting met medegasten dat er werkelijk toe deed
- een fantastische locatie die ons in 3 dagen slechts een dag elders heeft laten vertoeven (we hadden inmiddels genoeg van Frankrijk en Spanje gezien) om snel weer naar het paradijs te doen terugkeren. Alle sterkte met jullie keuze en bouw verder als je de rust ervoor hebt.
P.S. Bouwe, Tessa: Superkok en toetjes professeur"
(13 August 2016)

"We hebben genoten van de rust, het heerlijke eten en de gezelligheid.
Veel succes verder!"
(5 August 2016)

"Geweldige locatie, heerlijk gegeten."
(2  August 2016)

"Lieve Bouwe en Tessa,
We schrijven in dit schrift niet over uitstapjes etc.
We hebben een leuke fietstocht gemaakt en een mooie wandeling, maar dat kun je op zoveel plaatsen in Frankrijk doen.
Wat uniek is hier bij jullie:
- de stilte
- de warme gastvrijheid
- de prachtige tuin waar we heerlijke zonnige uren hebben doorgebracht.
- de heerlijke, zeer goed verzorgde maaltijden met alles erop en eraan
- het kleine maar schone (privé-) zwembad
Bedankt voor de fijne dagen en beslist nog eens tot ziens. Dan willen we wel weer deze kamer, want die was ook zeer naar onze zin!"
(25 July 2016)

 

Moulin Joyeux for sale!

Moulin Joyeux in 2 minuten

Pleasantly Nude 2021!

 
Moulin de Chez Joyeux - 87320 Thiat - + 33 (0) 5 55 47 36 61