Nederlandse versie
English version
Version Française
Logo naturisme3
Tuesday, 17 June 2014

Weer geen record

Written by
Brug over de Seine in Parijs Brug over de Seine in Parijs Afbeelding van Pierre Blaché

De terugreis van ons laatste rondje door Frankrijk is alweer even geleden, maar dit willen we je toch niet onthouden.

De woensdagochtend voor vertrek hadden we nog een bezichtiging, dus we hadden al uitgerekend dat – als alles mee zou zitten – we pas midden in de nacht thuis zouden komen. Daar hadden we niet heel erg veel zin in. Dus besloten we door te rijden tot net onder Parijs en daar een hotelletje te pakken. Dan konden we de volgende ochtend vroeg weg om hopelijk zonder al te veel problemen Parijs voorbij te komen. Normaal een slecht idee op een donderdag, maar het was nu Hemelvaartsdag.

Zo gezegd, zo gedaan. We waren die donderdag al vroeg wakker. Na het inpakken van de spullen en een kop koffie konden we op pad. En wat we dachten: Parijs ging eigenlijk best voorspoedig. Het was wel druk op de Périphérique, maar gelukkig geen files. We waren bijna bij Charles de Gaulle, het einde was in zicht, en we hadden het idee dat we nog nooit zo snel Parijs voorbij waren gereden. Totdat…

… een auto van de douane met blauwe zwaailichten voor ons kwam rijden. Tsja, dit leek toch echt voor ons bestemd. Duidelijk in beeld: “Follow us … customs”. Er zat ons dus niets anders op dan achter ze aan te rijden. We hadden niets verkeerds gedaan en we reden zeker niet te hard (en daar ‘gaan’ zij niet eens over). Na een tiental seconden kwam er een geschikte uitvoegstrook. Met drie man sterk stapten ze uit de auto en begonnen vragen te stellen als “Waar komt u nu vandaan”, “Waar gaat u naar toe”, “Hoelang bent u hier al” en “Wat komt u hier doen”. Vervolgens moest de kofferbak open waar ze resoluut een van onze koffertjes uitpakten. De rits was nog niet open toen de dame van het drietal zachtjes tegen de heren sprak “Zij zijn het niet”, of iets van die strekking. Ongeopend ging het koffertje weer terug en kregen we te horen dat we door konden rijden.

Gelukkig heeft het al met al niet heel lang geduurd, maar we vragen ons nog wel steeds af waarom we staande werden gehouden. Toch op zoek naar een ander stel in een witte Saab? We zullen het nooit weten. Wel hebben we hierdoor ons record niet gehaald… Volgende keer beter.

Read 1915 times Last modified on Friday, 19 February 2021
Tessa

Ik ben Tessa de Jong-Severijns en ben samen met mijn man Bouwe sinds 2015 de trotse eigenaar van Moulin de Chez Joyeux. U kunt mij persoonlijk bereiken via dit e-mail adres. Meer over mij lezen? Klik dan hier.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 

Moulin Joyeux for sale!

Moulin Joyeux in 2 minuten

Pleasantly Nude 2021!

 
Moulin de Chez Joyeux - 87320 Thiat - 00 33 5 55 47 36 61